Френските здравни власти обявиха, че всички хора под 55-годишна възраст

...
Френските здравни власти обявиха, че всички хора под 55-годишна възраст
Коментари Харесай

Франция взе решение за втората доза на АстраЗенека

Френските здравни управляващи оповестиха, че всички хора под 55-годишна възраст могат да си слагат иРНК ваксина вместо втората доза на „ АстраЗенека “, съобщи bTV.

В изявление пред локално радио здравният министър Оливие Веран дефинира решението като защитна мярка, която може да се промени след време. Промяната ще зависи от данните за имунизацията на „ АстраЗенека “ след следствието на ЕМА за образуването на тромбози. Въпреки това във Франция ще продължи потреблението на имунизацията и тя ще бъде препоръчвана на пациентите.

Разликата сред иРНК имунизациите и адеонвирусните ваксини (каквато е „ АстраЗенека “) е в метода на предизвикателство на имунен отговор. иРНК имунизациите подтикват тялото ни да произведем част от вируса – спайк протеина и имунитетът се развива по-късно. Аденовирусните ваксини употребяват неактивен вирус, който носи въпросния протеин.

Доверието във имунизацията на „ АстраЗенека “ понесе удар, откакто бяха регистрирани случаи на извънредно редки тромбози измежду ваксинираните. Португалия също лимитира потреблението ѝ за хора над 60 години, както и Нидерландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР