Френските власти обявиха днес удължаване на локдауна през уикенда за

...
Френските власти обявиха днес удължаване на локдауна през уикенда за
Коментари Харесай

Локдаун на Лазурния бряг

Френските управляващи оповестиха през днешния ден удължение на локдауна през уикенда за част от Лазурния бряг в подтекста на обстановката с разпространяването на ковид, която продължава да е тежка, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AFP.

Франция от няколко седмици възприе нова тактика за битка с епидемията, включваща затваряния по места през почивните дни в регионите, наранени най-сериозно от разпространяването на най-заразните разновидности на ковид. След седем седмици на вечерен час в страната и над четири месеца, през които заведенията за хранене, питейните заведения, местата на културата и спортните зали бяха затворени, управляващите поставят старания да избегнат народен локдаун, който би имал съществени стопански и обществени последствия.

Бе решено да бъде натрапен локдаун в департамент Алп-Маритим и този уикенд, заяви през днешния ден представителят на френското държавно управление Габриел Атал. Той назова решението " мъчно ". В Алп-Маритим към този момент бе натрапен локдаун през последните два уикенда. " Следващата седмица ще бъде направена оценка " на обстановката, с цел да бъде взето решение дали локдаунът да бъде анулиран, сподели Атал и прикани хората да продължат да съблюдават ограниченията за битка с разпространяването на ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР