Френските власти обмислят възможността да позволят на специалните сили и

...
Френските власти обмислят възможността да позволят на специалните сили и
Коментари Харесай

Франция предизвиква "стратегическа дилема" пред Русия - обмисля изпращането на специални части в Украйна

Френските управляващи обмислят опцията да разрешат на специфичните сили и военните елементи да се разположат в Украйна, написа вестник Le Monde. Според източниците на вестника Париж предлага да се разреши на командоси и други военни елементи да преминат украинската граница, с цел да се сложи " стратегическа алтернатива " пред Русия. Източници на изданието считат, че наличието на френски елементи ще помогне за отбраната на някои територии на Украйна от съветски удари.
 
Към момента френските управляващи отхвърлят техни военни да са в Украйна. В същото време от началото на нашествието в страната участват държавни чиновници, свързани със западните разследващи служби, постоянно с боен статут, в това число сътрудници под прикритие, показва вестникът.
 
" Действията на тези служби по своята природа са секрети и затова не са подвластни на законите на войната ", сподели Венсан Круз, някогашен чиновник в Генералната дирекция за външна сигурност на Франция.
 
 Еманюел Макрон Еманюел Макрон Източник: Getty Images
Еманюел Макрон беше първият, който съобщи, че страните от Европейски Съюз могат да изпратят свои войски в Украйна. " Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален и утвърден метод. Но нищо не може да бъде изключено в бъдеще ", сподели Макрон след срещата на върха в Париж.
 
От своя страна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отхвърли думите на френския президент за опцията за изпращане на войски на НАТО в Украйна.
 
В същото време пет страни оповестиха готовността си да изпратят военните на територията на Украйна. Канадският министър на защитата Бил Блеър означи, че Отава може да изпрати стеснен брой военни за образование на въоръжените сили на Украйна.
 
Естонският министър председател Кая Калас съобщи, че страната обмисля " всички благоприятни условия " без изключение, литовските управляващи означиха, че могат да изпратят част от военните за образование на украински бойци, добавяйки, че доставката на оръжие и муниции ще остане приоритет.
 
Началникът на Генералния щаб на защитата на Холандия военачалник Оно Айхелсхайм съобщи, че счита за допустимо изпращането на бойци в Украйна, отбелязвайки обаче, че " към момента не е време за това ". Обединеното кралство няма проекти за огромно разполагане на войски в Украйна, съобщи представител на премиера Риши Сунак, само че дребен брой английски спецназовци към този момент са там.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР