Френските сирена са над 400 вида и действително е доста

...
Френските сирена са над 400 вида и действително е доста
Коментари Харесай

Най-популярните френски сирена

Френските сирена са над 400 типа и фактически е много мъчно да се дефинира кои са най-популярните. Ако се чудите кои си заслужава да бъдат опитани, отговорът ще е всички, изключително, в случай че сте фен на новите усети и млечните артикули.

Всяко едно от сирената ще ви донесе друга приятност и ще ви омагьоса по друг метод. Най-често френските сирена се сервират независимо на трапезата – частите се поставят върху дървена дъска. Към тях могат да се сервират вино и самун, които да добавят неповторимия усет на млечните изкушения.

Все отново, в случай че би трябвало да изброим няколко от най-популярните френски сирена, описът ще включва

Бри (Brie) – това е меко краве сирене и се счита за добра компания на сухите и полусухи виновност. Сиренето е покрито с бяла коричка и зрее нормално към седмица (може и повече). Ако деликатесът е оставен да узрее по-дълго, няколко месеца до година, ароматът се трансформира и сиренето става с по-силен усет и мрачен цвят. Тогава към този момент се назовава Бри Ноар.

 Сирене Бри

Комте (Comte) е краве сирене, което е известно още под наименованието Грюер де комте. Интересното при него е, че за производството на кг сирене са нужни 12 литра мляко. Комте се създава в няколко региона във Франция – сиренето има коричка, чиито цвят може да бъде охра, жълт или сив.

 Сирене Комте

Този млечен артикул е със среднотвърда консистенция, има добра масленост и във усета му се открива напълно лек мирис на ядки. Най-често сиренето се реже на фино и се сервира в компанията на изсъхнало алено вино.

 Камамбер

Рокфор (Roquefort) е известно синьо сирене, което нормално се сервира, нарязано в плато - този млечен артикул, който постоянно е именуван „ кралят на сирената “, зрее сред четири и девет месеца, а точната рецепта за приготвянето му се пази в загадка. Можете да поднесете Рокфор с всевъзможни виновност.

 Рокфор

Камамбер(Camembert) е меко сирене, което също може да се сервира като допълнение на всевъзможни виновност. Сиренето има бяло-жълта коричка, като би трябвало да зрее минимум три седмици. Пресният Камамбер е чуплив, само че с времето сиренето омеква и добива присъщ мощен мирис.

 Бофор

Бофор (Beaufort) е също измежду най-популярните френски сирена – то има полутвърда консистенция и се създава само във френския департамент Савоя. На външен тип и по качества доста припомня на швейцарското сирене Грюер – за приемането на кг Бофор са нужни 11 литра краве мляко.

Сиренето се реже на тънки филии и се сервира с плодове и салати, а комбинирането му с вино зависи от това какъв брой е узряло сиренето. За по-млад Бофор се предлагат леките червени виновност, а за зрял – бели бургундски виновност.

Сред известните френски сирена се подреждат още Мюнстер, Сент Агюр, Сент Албре и други Повечето от сирената имат особена миризма, само че не отхвърляйте тези млечни артикули единствено поради аромата им. За да съумеете изцяло да се насладите на усета на всяко от сирената, е желателно да ги комбинирате с верния алкохол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР