Френските бестселъри Peugeot 208 и 2008, оборудвани с автоматична трансмисия

...
Френските бестселъри Peugeot 208 и 2008, оборудвани с автоматична трансмисия
Коментари Харесай

Нов скоростен лост за най-продаваните пежа

Френските бестселъри Peugeot 208 и 2008, оборудвани с автоматизирана трансмисия получиха нов селектор на скоростната кутия. Става дума за модификациите на тези два модела, които разполагат с осемстепенната автоматизирана трансмисия EAT8, както и електрическите версии, обозначени с показателите e-208 и e-2008.

Всички те смениха общоприетия лост с дребен джойстик и ситуирани в редица бутони. Това решение, съгласно производителя, се вписва доста по-добре в концепцията на i-Cockpit 3D, както и освобождава място на централната подпора, подобрявайки по този метод ергономията в салона.

На централната подпора на мястото на предходния джойстик е инсталиран бутонен селектор с дребен лост. Новият комутатор наподобява еднообразно и при колите с ДВГ и при електрическите автомобили, като разликата е в обозначението на бутоните. В взаимозависимост от силовия тракт крайният бутон е маркиран с буквата " M " или " B ".

В първия случай натискането му задейства режима на ръчно превключване на предавките благодарение на кормилните лостчета, а във втория, който се отнася за електрическите автомобили, ще бъде по-изразено регенеративно прекъсване на системата.

Новият комутатор наподобява по-ясен и банален и не претрупва централната подпора. Различните типове обработка на селекторите заслужават особено внимание. Peugeot употребява сатениран хром, лъскави черни наслагвания и карбонова вложка за опора на китката. Качеството на материалите е едно от най-хубавите в сегмента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР