Френски следователи са задържали руския олигарх Алексей Кузмичов във връзка

...
Френски следователи са задържали руския олигарх Алексей Кузмичов във връзка
Коментари Харесай

Един от най-богатите и влиятелни руски олигарси бе задържан във Франция

Френски следователи са задържали съветския олигарх Алексей Кузмичов по отношение на пране на пари, укриване на налози и нарушение на интернационалните наказания, предадоха международните организации. Имоти както в Париж, по този начин и в Южна Франция, свързани с Кузмичов, на който са наложени наказания по отношение на войната в Украйна, са били претърсени от управляващите.

Кузмичов има дял в „ Алфа Груп “, един от най-големите финансови и промишлени концерни в Русия. Според вестник „ Монд “ той има и редица яхти и парцели из цяла Франция. Изданието прецизира, че вилата му, намираща се в курорта Сен Тропе, също е била претърсена.

Кузмичов е считан за извънредно авторитетен и има близки връзки с съветския президент Владимир Путин. Съгласно наложените му наказания олигархът няма право да обитава на територията на нито една държава-членка на Европейския съюз.

След началото съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година Франция замрази активи на съветски олигарси на стойност към 850 милиона евро, включително конфискува и редица яхти и вили на Лазурния бряг, където богатите руснаци от дълго време влагат, отбелязва Българска телеграфна агенция.



Руският олигарх Алексей Кузмичов (вдясно) е арестуван по отношение на пране на пари, укриване на налози и нарушение на интернационалните наказания (Wikimedia Commons)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР