Френски съд оправда днес крайнодесния политик Ерик Земур, който по-рано

...
Френски съд оправда днес крайнодесния политик Ерик Земур, който по-рано
Коментари Харесай

Френски съд оправда крайнодесния политик Ерик Земур по обвинения, свързани с отричане на престъпления срещу човечеството


Френски съд оправда през днешния ден крайнодесния политик Ерик Земур, който по-рано денем разгласи кандидатурата си за идните през юни парламентарни избори, по обвинявания, свързани с " отказване на закононарушения против човечеството ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Обвиненията против Земур бяха повдигнати, откакто той съобщи, че ръководителят на френското държавно управление по време на Втората международна война Филип Петен е " избавител " на френските евреи. Висша правосъдна инстанция в Париж удостовери оправдателната присъда по дело, заведено против политика поради мнения по малкия екран от 2019 година, в които Земур, по това време е известен участник в коментарно предаване, съобщи, че политиките на Петен по време на войната са защитили френските евреи.

Администрацията на Петен в неокупираната от нацистите част на Франция (режимът във Виши) си сътрудничи с нацистка Германия за депортирането и изтреблението на евреи.

Днес съд удостовери решение на по-ниска инстанция, съгласно което макар че Земур е омаловажил ролята на Петен, неговите мнения са били спонтанни и единствено в резюме са засегнали тематиката, до момента в който диалогът е бил концентриран върху други въпроси, и по тази причина той не следва да бъде приет за отговорен.

Коментарите на Земур обаче провокираха отвращение измежду политически лобистки групи и това докара до започването на следствие.



По-рано тази година различен френски съд санкции крайнодесния политик за подбудителство на расова ненавист поради мнения, също направени онлайн по малкия екран, в които той назова млади мигранти убийци, крадци и изнасилвачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР