Френски актриси и певици символично отрязаха косите си в подкрепа

...
Френски актриси и певици символично отрязаха косите си в подкрепа
Коментари Харесай

Френски звезди отрязаха косите си в подкрепа на иранските жени

Френски актриси и певици алегорично отрязаха косите си в поддръжка на иранските дами след гибелта на Махса Амини, която беше задържана от нравствената полиция в Иран.

Популярната френска актриса Марион Котияр разгласява видео в Инстаграм, на което тя, дружно с няколко други френски актриси, измежду които Жулиет Бинош и Изабел Юпер, отрязват кичури от косите си - акция, набрала известност в последните седмици.

" Към всички смели ирански дами и мъже, които трансформират света, борейки се за свободата си - с вас сме ", написа Котияр.

Амини беше задържана на 13 септември в Техеран от иранската нравствена полиция за " неуместно облекло ", а три дни по-късно умря в болница. Случаят провокира вълна от митинги, при които съгласно правозащитници са починали над 130 души.

" За свободата ", сподели Бинош, до момента в който режеше кичур от косата си пред камерата.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Снощи шведската евродепутатка Абир ал Сахани отряза от косата си в символ на взаимност с дамите в Иран. Тя направи това по време на тирада в Европейския парламент в Страсбург.

" Докато Иран не стане свободен, нашият яд ще бъде по-силен от потисниците. Докато иранките не станат свободни, ще бъдем до вас ", сподели Сахани, която е родена в Ирак. После взе ножица и отряза от косата си, заявявайки на кюрдски " жена, живот, независимост ".

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР