Френската верига супермаркети Carrefour)обяви днес, че ще закрие 2400 работни

...
Френската верига супермаркети Carrefour)обяви днес, че ще закрие 2400 работни
Коментари Харесай

Carrefour закрива 2400 работни места във Франция

Френската верига супермаркети Carrefour)обяви през днешния ден, че ще закрие 2400 работни места във Франция от общо 10 400, по проект за доброволни напускания, съобщи Франс прес.

Гигантът в търговията на дребно разгласи също така, че понижава разноските си с 2 милиарда евро от 2020 година при цялостна година, главно посредством икономии в логистиката и структурните разноски.

Китайският колос в интернет търговията Tencet и веригата от супермаркети Yonghui се канят да влязат в капитала на китайския филиал на Carrefour, съгласно авансово съглашение, подписано сред трите партньорски сдружения. Carrefour разгласи, че ще остане най-големият акционер във филиала си в Китай, посочи Франс прес.

С 12 300 магазина в света и 374 478 чиновници Carrefour, който през 2001 година бе втори в света в бранша след недосегаемата американска група Wal-Mart, в този момент е едвам на 9-о място, изпреварван от Amazon - на 6-о място, съгласно годишния барометър на компанията за пазарни проучвания Deloitte.

Франция обезпечава близо половината от оборота на групата (88,24 милиарда евро) с личен състав от 115 000 души, само че в родината си Carrefour има и най-сериозните проблеми, тъй като форматът на хипермаркета, който бе емблематичен през 60-те и 70-те години, към този момент се изчерпва. В същото време кварталните магазини и био- и различните вериги са във напредък.

Carrefour разгласи през днешния ден, че желае да учетвори оборота си в бранша на био продуктите до 5 милиарда евро към 2022 година, да засилва активността си в онлайн търговията и да открие 2000 квартални магазина през идващите пет години.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР