Звездният нападател Килиан Мбапе е върнат от ПСЖ

...
Френската суперзвезда Килиан Мбапе е върнат в първия отбор на
Коментари Харесай

Френската суперзвезда Килиан Мбапе е върнат в първия отбор на Пари Сен Жермен, съобщиха от футболния клуб.

Беше трудна подготовка за новия сезон в Лига 1 за шампиона ПСЖ, като Мбапе беше оставен извън екипа на новия треньор Луис Енрике за неубедителното откриващо нулево равенство в събота срещу Лориен.

След като беше отстранен за няколко седмици на фона на продължаващ спор за договор, Мбапе наблюдаваше от трибуните на Парк де Пренс.

Но наградният актив на клуба вече е отново в състава, поне за момента.

„След много конструктивни и положителни дискусии между Пари Сен Жермен и Килиан Мбапе преди мача ПСЖ-Лориен, играчът беше възстановен в тренировките на първия отбор тази сутрин“, се казва в изявление на ПСЖ в неделя.

Миналия месец Ал-Хилал направи оферта от 300 милиона евро (328 милиона долара) за Мбапе, въпреки че според съобщенията нападателят е отказал да се срещне с официални лица от отбора.

Капитанът на Франция отказа да подпише удължаване на договора си с ПСЖ, което означава, че може да напусне безплатно през следващата година, като Реал Мадрид отдавна се счита за негова предпочитана дестинация.

Притежаваният от Катар ПСЖ иска да го продаде сега и да донесе значителна трансферна сума за играч, който струва 180 милиона евро (198 милиона долара) от Монако през 2017 г.

„Позицията е много ясна. Ако Килиан иска да остане, той трябва да подпише нов договор. Не можем да оставим най-добрия играч в света днес да си тръгне безплатно. Невъзможно е“, каза президентът на ПСЖ Насър Ал-Келаифи миналия месец.

Мбапе не беше позволено да тренира с първия отбор и изигра само един от петте подгряващи мача на ПСЖ и не беше поканен на предсезонното турне в Япония и Южна Корея.

Източник: AFP
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР