Френската полиция разпространи кадър от видеокамера, с която е заснет

...
Френската полиция разпространи кадър от видеокамера, с която е заснет
Коментари Харесай

Атентаторът от Лион - с очила и армейски шал

Френската полиция популяризира кадър от видеокамера, с която е сниман обвиненият за вчерашния гърмеж на улица в Лион, при който бяха ранени 13 души. На записа се вижда по какъв начин към момента незнайният мъж се движи с велосипед и оставя чанта пред пекарна малко преди детонацията. След това изчезва с колелото.

Полицейски източници го разказват като мъж от европейски или северноафрикански вид, облечен в бежови бермуди, с тъмни очила и с армейски зелен шал. 

 View image on Twitter

За шанс, множеството потърпевши, измежду които и дете, са признати в болница с леки пострадвания, 11 от тях остават за лекуване.

 Експлозия на пешеходна улица в Лион, ранените са над 10, има обвинен (обновена)

Разследването на детонацията е поето от експерти по битка с тероризма, съобщи прокуратурата. Според специалисти въпросната бомба е доста добре и професионално готова, тъй като е била цялостна с шрапнели, с пирони, болтове и винтове.

Възможно е да става въпрос за заплашване и привличане на вниманието, разясняват още проверяващи.



Снимка: AP/БТА

Рени Пиринчева, българка, която живее в Лион, сподели пред bTV, че за всички в града е било шокиращо, тъй като по принцип е спокоен град. По думите ѝ общото чувство е, че и в града става рисково.



Снимка: AP/БТА

Министерството на външните работи съобщи, че към този момент няма информация за потърпевши българи при детонацията в Лион. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общественост във френския град, които са го уведомили, че непрекъснато живеещите ни сънародници там са живи и здрави, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

 
 Embedded video
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР