Френската полиция прибягна до сълзотворен газ, за да разпръсне демонстранти

...
Френската полиция прибягна до сълзотворен газ, за да разпръсне демонстранти
Коментари Харесай

Сълзотворен газ срещу протестиращите в Париж

Френската полиция прибягна до сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващи срещу антиковидните ограничения, заяви Ройтерс. Недалеч от Триумфалната арка, както преди този момент и на бул. Шанз Елизе силите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да спрат участниците в така наречен ескорт на свободата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сутринта стотици протестиращи, тръгнали с коли към Париж, бяха спрени от полицията на подстъпите към френската столица. Четиринайсет души бяха арестувани, издадени бяха към 337 предизвестия за нарушавания, които подлежат на санкции. Някои от участниците в акцията са носели запалителни бомби, ножове, чукове и прашки, съобщи ДПА, цитирайки силите на реда.

Около 7000 служители на реда бяха мобилизирани в очакване на днешния митинг. Неговата цел е да се показва взаимност и поддръжка за стачкуващите с сходни претекстове канадски водачи, блокирали наскоро част от Канада. Първоначално техният митинг стартира против условието на наложителна имунизация на водачите, влизащи от Канада в Съединени американски щати, само че последователно прерасна в всеобщо неодобрение против противоепидемичната политика на държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР