Френската полиция използва водно оръжие и сълзотворен газ в опит

...
Френската полиция използва водно оръжие и сълзотворен газ в опит
Коментари Харесай

1 г. от „Жълтите жилетки“: Парижката полиция с водно оръдие срещу протестиращи

Френската полиция употребява водно оръжие и сълзотворен газ в опит за разпръсне протестиращи от придвижването на " жълтите жилетки " на площад " Италия " в Париж , съобщи ТАСС, като се базира на френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Обстановката на площада остава напрегната и управляващите взеха решение да анулират плануваното протестно шествие, което трябваше да потегли оттова по-късно през днешния ден, оповестява малкия екран. На площада има яростни конфликти сред протестиращи и силите на реда.
 
 Gulliver/Getty Images

Индивиди с качулки и черни облекла подпалват контейнери за отпадък, тротинетки, рекламни пана, мотопеди и даже коли . Две от колите, една от които на парижката община, дори бяха преобърнати. Пожарникари се намесваха на няколко пъти, с цел да потушат пламъците.

Протестиращите започнаха да замерят силите на реда с павета . Витрините на клон на банката Ейч Ес Би Си пък бяха изпотрошени. Търговски център, намиращ се наоколо, затвори порти още при първите прояви на принуждение. Неговите витрини, както и тези на прилежащ хотел бяха също изпотрошени.-->
 
 Gulliver/Getty Images

До обяд силите на реда бяха задържали 41 души, като 11 от тях остават в предварителния арест. Според осведомени източници след арестуваните бил и Тиери Пол Валет, един от съоснователите на " жълтите жилетки ".
 
 Gulliver/Getty Images
 

 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР