Френската полиция е задържала 126 „жълти жилетки“ и е извършила

...
Френската полиция е задържала 126 „жълти жилетки“ и е извършила
Коментари Харесай

Сблъсъци в Париж: Жълтите жилетки обявиха, че Ние всички сме катедрали, арестуваха 126

Френската полиция е задържала 126 „ жълти жилетки “ и е направила 11 000 инспекции на стачкуващи, поискали да се включат в днешните 23-ти по ред митинги, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на данни на полицията, съобщи БГНЕС.
Репортер на организация показва, че в ранния следобяд на някои места в Париц са избухнали конфликти сред полицията и протестиращи, след релативно спокойното начало на маршовете. Силите за битка с безредиците са употребявали зашеметяващи гранати и сълзотворен газ, с цел да разпилян тълпата в центъра на френската столица.
Надеждите на водачите на придвижването, зародило като всеобщ митинг против повишаването на горивата, са да привлекат по-голям брой участници поради все по-слабия интерес към демонстрациите.
„ Ние всички сме катедрали “, се четеше по плакатите, които развяваха „ жълтите жилетки “. Някои от тях показаха „ омерзение “ от обстоятелството, че близо 5-месечните им митинги не са провокирали вълна от състрадание у френския хайлайф, дарил милиони евро за възобновяване на опожарената катедрала „ Нотр Дам “.
Демонстрацията в Париж се организира при засилени ограничения за сигурност. Активистите желаят да припомнят на държавното управление, че опустошената от мощния пожар през миналата седмица катедрала „ Нотр Дам “, не е единственият проблем, който би трябвало да реши президента Еманюел Макрон.
Демонстрации са планувани освен в столицата, само че и в други огромни градове на страната. Исканията на протестиращите не са се трансформирали – оставка на президента, чиято политика съгласно тях облагодетелства богатите, за сметка на бедните.
В Париж единият от маршовете е планувано да стигне до Елисейския замък, макар полицейската обсада към президентската резиденция. Друг митинг ще се организира в региона на емблематичната 850-годишна катедрала, за чието възвръща към този момент са събрани над 1 милиарда евро. Мнозина от „ жълтите жилетки “ са гневни от обстоятелството, че милиардери подариха средства за построяването на катедралата, до момента в който някои от хората едвам свързват двата края. Районът към „ Нотр Дам “ също е блокиран от полицейски кордон, въпреки управляващите да оповестиха, че структурата на историческата постройка към този момент е устойчиво укрепена и няма заплаха от сриването й.
Властите се притесняват от експлоадирането на нови вълнения след седмиците на релативно спокойни демонстрации. Вътрешният министър Кристоф Кастанер съобщи, че службите за вътрешно разузнаване са го предизвестили за вероятно принуждение освен в Париж, само че и в Тулуза, Монпелие и Бордо, където също се чакат митинги. Затова в цяла Франция са мобилизирани към 60 000 служители на реда, които да наблюдават за реда и сигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР