Френската мултинационална компания за търговия на дребно Carrefour има незаконни

...
Френската мултинационална компания за търговия на дребно Carrefour има незаконни
Коментари Харесай

Carrefour е изправен пред съд, заради иск за незаконни практики с франчайз магазините си

Френската мултинационална компания за търговия на дребно Carrefour има " противозаконни практики " във връзка със своите франчайз магазини. Това най-малко твърди синдикатът CBT.

Carrefour има над 12 000 магазина в цел свят, като към 5 000 са единствено във Франция. От 2018 година към 300 магазина са станали франчайз и наклонността за това става все възприемчива в границите на компанията.

Проблемът, съгласно френският профсъюз CFDT, всеобщото прибягване до франчайзи води до неудобства, а и до загуби за личния състав.

Въпреки че към момента работят под шапката на Carrefour, чиновниците с франчайзинг не се радват на отбраната на мултинационална компания и синдикатите, което може да докара до загуба на преимущества. Профсъюзът Изчислява, че франчайз системата е довела до спад на годишните приходи на служащите с над 2000 евро.

Той твърди още, че на Carrefour не е трябвало да бъде разрешено да дава франчайз на още магазини, те би трябвало да са подтик за развиването на компанията, а не метод за заобикаляне на вярното преструктуриране посредством прекачване на рисковете на франчайзополучателите, оповестява Euronews.
 Carrefour отваря 25 магазина в България през 2024-а, първите още до март
Carrefour отваря 25 магазина в България през 2024-а, първите още до март

Френската верига влиза под нов формат за българския пазар

Гигантът в търговията на дребно отбрани своята процедура в бизнеса, като съобщи, че това значи, че доста от супермаркетите му са съумели да избегнат банкрут.

Броят на франчайзите на Carrefour се усили, откакто Александър Бомпарт пое поста основен изпълнителен шеф на компанията през 2017 година Оттогава компанията се опита да понижи разноските си, най-много със редуциране на работната мощ посредством съкращения и увеличение на франчайзите.
 Carrefour няма да продава артикули на PepsiCo след скок на цените
Carrefour няма да продава артикули на PepsiCo след скок на цените

Във Франция

Франчайзите на процедура разрешиха на Carrefour да редуцира личния състав си с 23 000 чиновници от 2018 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР