Френската католическа църква е изплатила обезщетения на 23 жертви на

...
Френската католическа църква е изплатила обезщетения на 23 жертви на
Коментари Харесай

Френската католическа църква е изплатила обезщетения на 23 жертви на педофилия

Френската католическа черква е изплатила компенсации на 23 жертви на педофилия, откакто по-рано тази година бе основан специфичен орган, който да даде финансови обезщетения на наранени от този вид закононарушения, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Националният орган за погашение на компенсации през днешния ден даде конференция, на която заяви, че от основаването си до момента е получил молби от над 1000 жертви. Вече има 60 доказани решения за отпущането компенсации, като при 45 от тях става въпрос за суми сред 8000 и 60 000 евро. Парите на 23 жертви са към този момент преведени.

По искане на жертвите обезщетенията могат да включват и нефинансова поддръжка, като да вземем за пример присъединяване в дискусионни групи, арт терапия и срещи с представители на локалната черква, изясни Мари Дерен дьо Вокресон, която оглавява органа.

Конференцията на католическите епископи на Франция се съгласи да изплати компенсации, откакто предходната година бе оповестен отчет, който разкри, че за 70 години над 330 000 деца са станали жертви на полови похищения от лица, свързани с Френската католическа черква.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР