Френската група Сосиете Женерал съобщи, че е продала мажоритарния си

...
Френската група Сосиете Женерал съобщи, че е продала мажоритарния си
Коментари Харесай

Сосиете Женерал Експресбанк минава в ръцете на Банка ДСК

Френската група Сосиете Женерал заяви, че е продала мажоритарния си дял в Сосиете Женерал Експресбанк (СЖЕБ) на Банка ДСК. Финализирането на договорката се чака през идващите няколко месеца, след утвърждение на съответните банкови, финансови и защитаващи конкуренцията регулатори.
Част от продажбата са и дъщерните компании на СЖЕБ, които са 100% благосъстоятелност на българското поделение на Групата – лизинговата компания Сожелиз България и Сосиете Женерал Факторинг, както и дяловете на застрахователното сдружение Сожелайф България и Регионален фонд за градско развиване (51% благосъстоятелност на СЖЕБ).
още по тематиката
Групата Сосиете Женерал ще остане в България посредством компанията си за действен лизинг и ръководство на автопарк АЛД Аутомотив.
С пазарен дял от близо 6,7%, Сосиете Женерал Експресбанк е седмата по величина на активите банка на българския пазар и като универсална банка е дейна както в сегмента на банкиране на дребно, по този начин и в корпоративното банкиране.
През идващите няколко месеца Сосиете Женерал Груп и Банка ОТП ще си сътрудничат за приемането на всички нужни разрешителни. Стойността на договорката не беше разкрита от двете финансови институции.
Успоредно с продажбата, Сосиете Женерал и Банка ОТП организират неексклузивни полемики по отношение на сключване на контракт, който ще включва даване на услуги от двете страни (включително, само че освен, капиталово банкиране, финансови пазари, финансиране и световно транзакционно банкиране) в Албания, България, Хърватска и Унгария.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР