Френската енергийна компания Fortum се готви срещу сумата от 3,76

...
Френската енергийна компания Fortum се готви срещу сумата от 3,76
Коментари Харесай

Fortum купува дела на E.ON в енергийната компания Uniper за 3,76 млрд. долара


Френската енергийна компания Fortum се готви против сумата от 3,76 милиарда $ да придобие от немската E.ON делът й (46,65 % акции) в холдинга Uniper, обвързван със строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ и предприятията в Русия. Това се споделя в известие на компанията Fortum.
Споразумението може да бъде подписано още през тази година, като съгласно упованията договорката ще бъде затворена при започване на 2018 година Председателят на Fortum Пеки Лундмарк отбелязва, че заводите на неговата компания и предприятията на Uniper “се допълват взаимно “, включително и в Русия.

Останалите 53% от акциите на Uniper, чиято стойност се прави оценка на 4,29 милиарда $ са в свободно послание и Fortum не счита да ги купува.
„ Ние се стремим единствено да станем акционери на Uniper става въпрос за вложения, а не за усвояване “, добавя Лундмарк.

Fortum е френски енергиен тръст, който развива активност в страните от Северна Европа, Балтийските страни и Русия, Полша и Индия. В Русия компанията има осем електроцентрали в Урал и Западен Сибир.

Uniper е немска енергийна компания, която работи в страни от Европа, а също и в Русия. Компанията е един от сътрудниците по плана за строителството на газопровода „ Сверен поток 2 “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР