Френската енергийна компания Арева (Areva) обяви във вторник, че променя

...
Френската енергийна компания Арева (Areva) обяви във вторник, че променя
Коментари Харесай

Френската енергийна компания "Арева" промени името си на "Орано"

Френската енергийна компания " Арева " (Areva) разгласи във вторник, че трансформира името си на " Орано " (Orano). Фокусът към този момент ще е върху създаване на нуклеарни материали и ръководство на боклуци в промишлеността, в това число рандеман, обогатяване, преработване на отработено гориво, логистика на нуклеарни материали и ремонт на уреди.

След като съществени загуби провокираха проблеми за групата " Арева ", тя бе разграничена на две. За " Орано " работят близо 16 000 души, откакто през декември " Електрисите дьо Франс " (EDF) се контракти да придобие контрола на 75.5% от New NP - компанията на " Арева " за произвеждане на нуклеарни реактори. Тя бе прекръстена през януари на " Фраматом " (Framatome), както се споделяше тази компания преди десетина години.

Поделението за нуклеарно гориво, логистика и ремонт носеше в предишното името " Кожема ", само че съгласно бизнес изданието Les Echos в " Арева " не са желали да се връщат към него. Друго от обсъжданите нови имена е било " Осом " (Osome), твърди още всекидневникът.

" Арева " ще остане да се употребява само за името на холдинга Areva SA, коxто още е зает с някои рискови планове като този за финландската АЕЦ " Олкилуото ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР