Френската банка Credit Agricole си постави цел да намали експозицията

...
Френската банка Credit Agricole си постави цел да намали експозицията
Коментари Харесай

Credit Agricole ще намали финансирането на петролни и газови проекти

Френската банка Credit Agricole си сложи цел да понижи експозицията си към планове от петролния и газовия бранш и да подтиква кредитирането на такива за възобновима сила.

Реклама
В актуализация на тактиката си Credit Agricole, вторият максимален заемодател в страната, съобщи, че чака експозициите, свързани със заемите му за петролния и газовия бранш, да паднат с 30% до 2030 година, до момента в който тези за кредитирането на автомобилния бранш - на половина. До края на 2022 година банката съобщи, че ще разгласява проекти за декарбонизация за други енергоемки браншове, в това число стомана, цимент, електрическа енергия, търговски парцели и мореплаване. През 2023 година такива проекти ще бъдат показани за селското стопанство, авиацията и жилищното строителство, написа Reuters.

В актуализацията Credit Agricole предизвести за " непрозрачна " и тревожна среда в кратковременен проект, белязана от голям брой рецесии, в това число безпорядък във веригата на доставки и високите цени на силата.

Въпреки това групата съобщи, че ще се концентрира повече от всеки път върху тактики за декарбонизация, в това число вложение във възобновими източници на сила и внедряване на услуги. Целта на този ход е да се помогне на фирмите да преминат към по-малко въглеродно интензивни форми на сила. За момента няма съответен бюджет или проект за наемане на фрагменти.

" В момента има известно осуетяване в стопанската система, във веригите за доставки и в доставките на изкопаеми горива ", сподели пред кореспонденти основният изпълнителен шеф Филип Брасак. " Не би трябвало да бъркаме това с обстоятелството, че неизбежно държавните управления и обществените политики ще ни отклонят от изкопаемите горива и ще създадем възобновимата сила по-достъпна ", добави той.
Реклама
Решението на френската банка идва в любопитен миг, откакто съветската инвазия в Украйна и последвалата я игра на нерви с Русия по отношение на доставките на природен газ накараха няколко европейски страни да подхващат непредвидени ходове. Германия, Австрия и Нидерландия даже възнамеряват повторното отваряне на електрически централи, които употребяват въглища за производството на сила. Този ход, който цели гарантирането на енергийните потребности на страните за зимата, среща сериозна съпротива в Европейската комисия, като Брюксел продължава да твърди, че не е редно да се загърбват години старания за прекосяването към възобновима сила.

Според Ерик Кампос, старши стратегически шеф в Crédit Agricole, газовата и петролната промишлености не са имали късмет за " вероятен напредък " спрямо други промишлености. Банката също по този начин съобщи, че ще употребява съществуващата си конструкция, с цел да предложи нови услуги, свързани с енергийния преход в групата. Тя ще употребява 250 експерти от своето капиталово отделение за тази цел.

Подобни дейности се подхващат и от други банки, най-големите от които са JP Morgan и BNP Paribas. " Разбира се, ще има вложения и наемане, до момента в който вървим напред ", добави Брасак.
Свързани публикации Ниските вложения на минните компании заплашват енергийния преход 22 юни 2022, 10:15 Британски колос влага в австралийския " зелен " водород за Азия 20 юни 2022, 09:05 Европа е изложена на риск от енергийни ограничавания тази зима 19 юни 2022, 10:55 Предизвикателствата пред новия енергиен проект на Европейски Съюз 14 юни 2022, 09:07 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР