Френска компания планира да започне екскурзии до Арктика с дирижабъл:

...
Френска компания планира да започне екскурзии до Арктика с дирижабъл:
Коментари Харесай

Дирижабли си проправят път към Арктика

Френска компания възнамерява да стартира екскурзии до Арктика с дирижабъл: Grands Espaces ще стартира да провежда въздушни круизи до Северния полюс през 2028 година За плана са закупени 10 дирижабъла, чиято обща стойност е 1 милиарда $.

Полетите за туристите, съгласно предварителните оценки, също няма да бъдат евтини. Идеята за стартиране на дирижабъл до Северния полюс не е нова, само че тя получи ново олицетворение с развиването на екотуризма, наред с други неща. Именно този относително беззвучен тип превоз може дейно да достави пасажерите до вярната точка на Северния полюс и да кацне съвсем на всички места. Но, несъмнено, макар цялата екологична устременост на този тип бизнес, той е и доста рентабилен и е ориентиран към извънредно премиум публика от туристи, споделя Комерсант.

Все още не е известно тъкмо какви ще бъдат цените, само че предварителните оценки клонят към 200 000 евро за пътешестване, което ще бъде с дълготрайност към ден и половина или два дни. През това време ще можете да обиколите съвсем целия Северен полюс, да извършите няколко кацания и да излезете да подишате чист въздух.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР