Френска компания беше подведена под отговорност за смъртта на свой

...
Френска компания беше подведена под отговорност за смъртта на свой
Коментари Харесай

Френски съд: Инфаркт по време на секс в командировка е трудова злополука

Френска компания беше подведена под отговорност за гибелта на собствен чиновник, умрял от инфаркт, до момента в който правил секс с непозната по време на командировка.

Парижкият апелативен съд излезе с решение, съгласно което гибелта на въпросния чиновник е трудова акцидент и фамилията му има право на обезщетение, съобщи Би Би Си.
Българите най-често на командировка в Европейски Съюз Освен България по работа най-често се пътува от Словения, Румъния, Латвия, Естония и Литва
От компанията възразили на решението на съда с аргумента, че сега на гибелта си мъжът не е изпълнявал професионални отговорности.

Според френското законодателство обаче работодателят е виновен за всеки случай, зародил по време на командировка.

Мъжът на име Хавиер Х. е работел като инженер в компания за железопътни услуги, със седалище покрай Париж.

Той умира в хотел по време на пътешестване до Централна Франция през 2013 година Работодателите му дефинират постъпката му като „ извънбрачна връзка с изцяло непознат”.
Традиции от предишното: Босилек против невярност и още вълшебства за обич Има разлика в любовта преди и в този момент?
Застрахователите обаче не се съгласяват с позицията на компанията и упорстват, че половата интензивност е обикновено нещо, като да вземем за пример взимане на душ или хранене.

В своето решение Парижният апелативен съд удостовери това мнение.

Служителят в командировка има право на обществена отбрана „ от самото начало на неговата задача” и без значение от събитията, се споделя в известието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР