Френска компания беше подведена под отговорност за смъртта на свой

Френска компания беше подведена под отговорност за смъртта на свой ...

Френски съд: Инфаркт по време на секс в командировка е трудова злополука.


Френска компания беше подведена под отговорност за смъртта на свой служител, починал от инфаркт, докато правил секс с непозната по време на командировка.

Парижкият апелативен съд излезе с решение, според което смъртта на въпросния служител е трудова злополука и семейството му има право на обезщетение, предаде Би Би Си.
Българите най-често на командировка в ЕС Освен България по работа най-често се пътува от Словения, Румъния, Латвия, Естония и Литва
От компанията възразили на решението на съда с аргумента, че в момента на смъртта си мъжът не е изпълнявал професионални задължения.

Според френското законодателство обаче работодателят е отговорен за всеки инцидент, възникнал по време на командировка.

Мъжът на име Хавиер Х. е работел като инженер в компания за железопътни услуги, със седалище близо до Париж.

Той умира в хотел по време на пътуване до Централна Франция през 2013 г. Работодателите му определят постъпката му като „извънбрачна връзка с напълно непознат”.
Традиции от миналото: Босилек срещу изневяра и още магии за любов Има разлика в любовта преди и сега?
Застрахователите обаче не се съгласяват с позицията на фирмата и настояват, че сексуалната активност е нормално нещо, като например вземане на душ или хранене.

В своето решение Парижният апелативен съд потвърди това становище.

Служителят в командировка има право на социална защита „през цялото време на неговата задача” и независимо от обстоятелствата, се казва в съобщението.

Източник: btvnovinite.bg