Френска група за правата на гейовете заяви в сряда, че

...
Френска група за правата на гейовете заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Amazon Prime критикуван за хомофобски скандирания, излъчени по време на мач на PSG

Френска група за правата на гейовете съобщи в сряда, че е почнала правосъдно дело против Amazon Prime за предложение на поточно предаване на футболен мач сред Пари Сен Жермен и Марсилия, в който се чуват хомофобски викания.

По време на мача на 24 септември сред горчивите противници от Лига 1 хиляди последователи на ПСЖ скандираха хомофобски лозунги, отнасящи се до техните съперници.

Репортер на AFP, отразяващ мача, сподели, че виковете на стадиона на ПСЖ „ Парк де Пренс “ са траяли към 10 минути.

Четирима играчи на ПСЖ, в това число Рандал Коло Муани и Усман Дембеле, получиха условни санкции за един мач, защото също скандираха обиди, ориентирани към играчите на Марсилия, до момента в който честваха успеха им с 4-0 над техните съперници.

Адвокат на групата LGBT Families съобщи, че е подала наказателна тъжба против Amazon Prime за предложение на играта на повтаряне, отбелязвайки, че до момента в който излъчващите оператори не носят отговорност за обидно наличие, което може да се появи по време на мач онлайн, те носят отговорност за наличие, предлагано на повтаряне.

В жалбата се споделя, че по време на повторението " можете да чуете няколко викания от почитатели, идващи от трибуните, някои от които са с ясно хомофобски темперамент. "

Две други групи за правата на ЛГБТ, Mousse и Stop Homophobie, споделиха, че също ще присъединете се към жалбата против Amazon за обществени обиди и подбудителство към ненавист или принуждение против хора въз основа на тяхната полова ориентировка.

Amazon сподели, че съвпадението към този момент не е налично в Prime Video все още на оповестяване на жалбата и че като ефирен оператор, то не утвърждава мненията или държанието на избрани почитатели.

" Хомофобията няма място в спорта или в обществото и ние я осъждаме, както всички форми на дискриминация, по най-категоричния вероятен метод ", сподели представител на Amazon пред AFP.

„ Дайте образец “

Четиримата играчи на ПСЖ, глобени предишния месец поради викания – Коло Муани, Дембеле, Ашраф Хакими и Лайвин Курзава – се извиниха за държанието си, като споделиха, че са били „ носени надалеч " от тяхното поразяване на Марсилия и дадоха обещание в бъдеще да „ почитат задължението си да даваме образец ".

PSG от своя страна получи разпореждане да затвори трибуната Auteuil на Парк де Пренс за един мач.

Ружите Групата Direct (Straight Red Card), която води акции против хомофобията в спорта, поддържа жалбата против Amazon Prime като част от това, което назова „ битка против омаловажаването на хомофобията във футбола “.

В нея се споделя, че Amazon Prime е дала обещание, след по-ранна тъжба тази година, за прекъсване на излъчването на хомофобски викания по време на повторенията и упрекна стрийминг колоса, че е изневерил на думата си.

Проучване, оповестено през септември от асоциацията Federation Sportive LGBT+, сподели, че хомофобията продължава да бъде необятно публикувана във френския спорт, с 46 % от запитаните споделиха, че самите те са виждали хомофобско или трансфобско държание в спорта.

Миналия сезон няколко играчи от Лига 1 отхвърлиха покана да носят отличителни знаци в цвят на дъгата на фланелките си като жест против хомофобията, акция обаче беше подкрепена, от по-голямата част от играчите.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР