Фрегатата Дръзки“, групи от специалните сили на Българските Военноморски сили,

...
Фрегатата Дръзки“, групи от специалните сили на Българските Военноморски сили,
Коментари Харесай

„Дръзки“ и „Пантер“ влизат в морско натовско учение край Варна

Фрегатата „ Дръзки “, групи от специфичните сили на Българските Военноморски сили, както и вертолет " Пантер ", ще се включат в обучение на НАТО, което ще се организира на следващия ден край Варна.

Българските военни ще се причислят към Втората непрекъсната военноморска група патрулни кораби на НАТО, съобщи кореспондент на Moreto.net. Групата е в състав от флагманския транспортен съд HMS DUNCAN (кораб на Кралските ВМС), TCG GAZIANTEP (кораб на турските ВМС) и ROS REGELE FERDINAND (кораб на румънските ВМС).

„ Европа занапред ще се сблъсква с казуса с мигрантската вълна. Нашата дребна роля в целия развой е да оказваме помощ на крайбрежната защита на Гърция, Турция и Англия да се понижат следствията от това, разяснява през днешния ден на борда на противовъздушния унищожител на английския флот - Комодор Майк Ътли от Кралските военноморски сили.

По думите на командира на групата, главната й роля е точно превъзмогване на проблемите с миграцията. „ Друга наша задача е отбранителната дарба. Ние като непрекъсната група работим за сигурността на 29-те членки на НАТО, само че и на прилежащите страни. Във време, в което има извънредно доста закани за сигурността, доста е значимо ние да работим взаимно с нашите съдружници “, разясни командирът от Алианса.

Посещението на Втората непрекъсната група кораби на НАТО е планувана според разписанието за интервенции, одобрено преди повече от година, изясни по време на днешната конференция командирът на Военноморските ни сили контраадмирал Митко Петев. Той добави, че това посещаване дава опция на българската страна да показва съпричастността към сигурността на съдружниците, само че и да вземат участие във висококачествено обучение без основни разноски. „ Корабите ще бъдат част от една флотилия на дружбата. Когато съдружници работят на море, постоянно има какво да ни свързва “, сподели още контраадмирал Петев.

Той също призна, че казусът с мигрантската вълна не е от през вчерашния ден и, че въздействието му върху Европа занапред ще се ускорява. „ Мащабът на това предизвикателство към националната сигурност на всички европейски страни е подобен, че не може да се чака една единствена организация да се оправи с него “, разяснява още командващият на Военноморски сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР