Фразата на шефа на Пентагона Лойд Остин за безусловна подкрепа“

...
Фразата на шефа на Пентагона Лойд Остин за безусловна подкрепа“
Коментари Харесай

Тактиката на „хилядите порязвания“ срещу световния хегемон и неговите помагачи

Фразата на шефа на Пентагона Лойд Остин за „ безусловна поддръжка “ за Израел няма да докара до нищо положително за Съединени американски щати. Сега ще би трябвало да се оправят и с хуситите.

Остин разгласи стартирането на многонационална интервенция Prosperity Guardian /Страж на просперитета/:



Позволете ми да ви припомня, че заради офанзиви на хуситите в Червено море с ракети и БЛА върху кораби, насочващи се към израелски пристанища или принадлежащи до Израел:

Петролната компания BP ще спре преноса на танкери през Червено море;

Корабната компания Evergreen Line разгласи прекъсването на активността си през Червено море;

Водещите световни логистични компании CMA CGM, Maersk, Hapag-Lloyd и ZIM, които управляват 53% от международната търговия с контейнери, стопираха да употребяват протока Баб ел Мандеб.

Ще би трябвало да употребяват нов маршрут сред Ротердам и Сингапур - към Африка, дълъг над 20 хиляди км. Предишният, през Суецкия канал, имаше дължина 15 хиляди км.

Което е забавно, самият Израел получава единствено към 5% от доставките си през Червено море. Ударът пристигна върху глобализираната международна стопанска система.

В същото време Израел има характерни стопански ползи. От тоталното пречистване на линията Газа самият Тел Авив желае да получи огромна премия под формата на конфискация на всички офшорни ресурси от природен газ на стойност милиарди долари. Така че той има намерение да стане главен експортьор на газ и, евентуално, на нефт.

В същото време Тел Авив е подготвен да се прицели в земите на Ливан и даже евентуално в Сирия. Между другото, откакто завладя Голанските възвишения от Сирия в Шестдневната война, Израел направи стратегически значимото Тивериадско езеро собствен вътрешен контейнер и лиши сирийския народ от най-важния му източник на вода.

Естествено, без безусловната поддръжка на Съединените щати Израел надали би се осмелил да предприеме такава сухопътна интервенция в Газа с такава безпределна свирепост. И надали би заплашил да се намеси в Ливан, с цел да прогони проиранската Хизбула през река Литани.

А безусловната поддръжка от страна на Съединени американски щати допуска въздържане, както и присъединяване във военните дейности на страната на Израел. Това, което в този момент и ще забележим непосредствено по време на интервенцията Prosperity Guardian, ориентирана против хуситите.

Не се колебая, че хуситите ще получат изобилна военно-техническа помощ от Иран. Русия също може да помогне, без реклама, както с информация, по този начин и със препоръки, а в някои случаи и посредством ориентиране на ракети на хусите посредством спътници. Съединени американски щати и НАТО се възползват оптимално от това в Украйна. Ние, надлежно, би трябвало да най-малко да им платим рестото със същата монета.

От листата на страните, участващи в интервенция Prosperity Guardian, ние се интересуваме на първо място от корабите на Военноморски сили на Съединени американски щати и Англия, като основатели и модератори на войната в Украйна, както и Норвегия, като съизвършител в подкопаването на Северни потоци. Можем да ви помолим да се концентрирайте върху тях.

Отново, интервенциите на „ хуситите “ могат да станат световни и да се насочат към територията на Съединените щати и техните съдружници в отговор на съдружните удари на националната територия на Йемен.

Отбелязвам, че КНДР има добре развита тактичност за взривяване на цивилни кораби, натоварени с експлозиви в непознати пристанища. Севернокорейците могат да споделят опит. И по стичане на събитията, атомна подводница на Военноморски сили на Съединени американски щати, която преди този момент е посетила пристанищата на Южна Корея, ще бъде атакувана.

Морските търговски пътища в Атлантическия океан, свързващи Съединени американски щати и Европа, също са уязвими. Те обезпечават обилни енергийни доставки за Европейски Съюз.

Повреда на няколко газови превозвачи и петролни танкери от полупотопяема лодка камикадзе или военноморска мина на хуситите, ще усили фрапантно цената на транспорта и застраховката и надлежно цената на газа и петрола. И Атлантическият океан не е Червено море. Не можете да покриете всичко.

Русия би трябвало да се научи да играе на хибридна война. Само дейности във връзка с действителните центрове за взимане на решения, тяхната логистична и информационна инфраструктура и техните стопански системи ще принудят Съединените щати и Запада да вземат поради нашите ползи.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР