Французойката Анджелика Котен е първият документален случай, доказващ съществуването на

...
Французойката Анджелика Котен е първият документален случай, доказващ съществуването на
Коментари Харесай

Загадката Анджелика Котен, доказала съществуването на телекинезата

Французойката Анджелика Котен е първият документален случай, доказващ съществуването на телекинеза. На 13 години момичето отключва способността си да притегля и изтласква предмети.

И до през днешния ден научните среди не могат да си обяснят паранормалните сили на Анджелика макар многочислените проучвания. Установено е единствено, че тялото ѝ има електрическо качества, сходно на някои скотски типове, поради което е наречена електрическото момиче.

Точният механизъм на този феномен обаче остава неразгадан.

Историята стартира на 15 януари 1846 година във френското селце Бувони. Анджелика е родена с физическа и умствена назадничавост и едвам е успявала да приказва. През този ден тя плетяла с още 3 девойки.

Когато Анджелика се пробвала да вземе едно от плетивата си, сложени на масата, дъбовата маса се раздвижила и се преобърнала. Случката изплашила останалите девойки и те избягали с писъци.

На идната вечер явлението се повтаря и по този начин демонстрира, че може да притегля и отблъсква предмети, които се намират в непосредствена непосредственост до нея.

Местните незабавно вземат решение, че това е нечиста мощ и изпратили 13-годишната Анджелика в манастир, с цел да ѝ бъде осъществен екзорсизъм.

Свещеникът, при който отива, обаче се оказва просветен и посъветвал родителите на момичето да се извърнат към доктор, тъй като качествата ѝ може да са симптом на заболяване.

Лекарите показали мощен интерес към Анджелика и почнали да изследват нейните паранормални качества. Опитите с момичето всякога се провеждали пред аудитория в град Мамер.

Виждайки, че качествата на щерка им провокират забележителен публичен интерес, родителите на Анджелика вземат решение да извлекат финансова полза от това и стартират да пътуват с нея, печелейки от платени обществени сеанси, които са посещавани от огромен брой хора.

Медицинските опити, извършени от учените на Френската академия, откриват, че силите на Анджелика имат пик и спад. Най-активни са заран – сред 7 и 9 часа, а вечер отслабват.

Освен това пулсът ѝ не е бил равномерен. Докато на дясната страна пулсът попадал в естествените стойности, на лявата - до 120 удара в минута, предизвиквайки лек тремор.

Година след обществения интерес към Анджелика тя стартира неоснователно да отслабва. Теглото ѝ паднало фрапантно до нейната гибел, без да може да изясни повода за гибелта ѝ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР