Французинът Юго Умбер се класира за финала на тенис турнира

...
Французинът Юго Умбер се класира за финала на тенис турнира
Коментари Харесай

Юго Умбер детронира шампиона Медведев в Дубай

Французинът Юго Умбер се класира за финала на тенис шампионата от категория АТР 500 в Дубай, откакто в полуфиналите отстрани миналогодишния първенец в конкуренцията Даниил Медведев.

Левичарят от Мец се наложи със 7:5, 6:3 и по този метод записа своя общо трети триумф в четири дуела против международния №4 от Русия.

Днешният им конфликт в Близкия Изток предложи здрава борба в първия сет, когато и двамата тенисисти пропуснаха шансове за пробив, с цел да се стигне до 12-ия гейм, в който французинът нанесе решителния си удар, взимайки подаването на Медведев за крайното 7:5 в своя изгода.

Успехът в първата част предстоящо докара до подтик в играта на Умбер, който проби за задатък от 2:0 при започване на втората, само че неговият противник реагира мигновено, изравнявайки резултата при 2:2. Последваха сложни минути за 25-годишния Юго, който трябваше да отразява брейкболи в идващите си два сервис гейма, в това число и да наваксва закъснение от 0:40 по пътя си към това да поведе с 4:3. Именно този седми гейм обаче се оказа основен за развиването на мача, защото в идващия международният №18 съумя да пробие Медведев и по-късно на свое подаване постави точка на разногласието след 6:3 след час и 51 минути престой на корта.



Така Юго Умбер доближи до общо шестия край в кариерата си на равнище АТР, като до този миг французинът към момента няма проваляне в дуел за купа, като последният му трофей пристигна преди по-малко от месец в Марсилия след триумф в решителния мач против най-хубавия български тенисист Григор Димитров.

На финалното ходило в Дубай пък противник на първата ракета на Франция ще бъде казахстанецът Александър Бублик.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР