Французинът Артур Риндеркнех ще бъде съперникът на Григор Димитров в

...
Французинът Артур Риндеркнех ще бъде съперникът на Григор Димитров в
Коментари Харесай

Французин е следващият съперник на Григор в Марсилия, Хуркач започна успешно защитата на титлата

Французинът Артур Риндеркнех ще бъде противникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на шампионата от категория АТР 250 в Марсилия.

Това стана факт, откакто довечера международният №94 Риндеркнех надигра със 7:5, 7:6(5) осмия подложен в главната скица Иржи Лехечка от Чехия.

28-годишният френски тенисист стартира дуела доста стимулирано и поведе с 3:0 гейма, само че след това се пропука, сервирайки за сета и позволи да се стигне до равенството при 5:5. Въпреки това представителят на домакините не загуби концентрацията си и в 12-ия гейм нанесе съдбовен удар на своя противник, с цел да затвори първата част при 7:5.

Във втората Риндеркнех още веднъж дръпна с пробив при 3:1, само че при 5:3 в своя изгода пропусна мачбол на личен сервис и това даде опция на Лехечка да остане в срещата и да се добере до тайбрек. В решителния миг обаче неговият противник сподели повече самообладание и след 7-5 точки в дългия гейм французинът стигна до крайния триумф.

По този метод в утрешния ден Артур Риндеркнех ще спори с Григор Димитров за място на полуфиналите в Марсилия, а мачът посред им ще бъде с начален час към 20:00 българско време.



Напред към четвъртфиналите край Лазурния бряг продължава и миналогодишният първенец Хуберт Хуркач.

Поставеният под №1 в главната скица поляк се наложи в откриващия си дуел над към този момент играещия за Казахстан руснак Александър Шевченко с 6:1, 6:4.

Така, Хуркач си обезпечи мач в идната фаза против чеха Томаш Махач, който още през вчерашния ден отстрани шестия в схемата Лоренцо Музети след триумф с 6:3, 6:2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР