Франция за първи път от началото на миграционната криза през

...
Франция за първи път от началото на миграционната криза през
Коментари Харесай

Франция вече е първа страна в Европа за кандидатите за убежище

Франция за първи път от началото на миграционната рецесия през 2015 година стана "първа страна " за претендентите за леговище в Европа, като по този индикатор задмина Германия, съобщи Франс прес. Според френския министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер това е особеност.

"Констатираме, че Франция е станала от 20 октомври първата страна по брой на претенденти за леговище в Европа, в миг, в който понижава притокът на мигранти в Европа. Това една статистическа особеност, върху която би трябвало да работим ", съобщи Кастанер.

В разгара на миграционната рецесия, подхранвана от миграционните потоци поради сирийската рецесия, Франция записва 80 075 молби за даване на леговище, съгласно данните на Френското бюро за отбрана на бежанците, а в това време Германия получаваше към 890 000 молби, което беше 10 пъти повече.

Близо 200 мигранти бяха избавени край Либия от два кораба на благотворителни организации

Към 17 ноември Франция изпреварва Германия, като в страната са регистрирани 120 900 молби за леговище, до момента в който в Германия те са били 119 900. Миналата година 184 000 души аплайваха за леговище в Германия против 123 000 във Франция.

Този поврат се изяснява с обстоятелството, че хора, които не са съумели да получат леговище на други места, идват да подават молби във Франция, споделя източник от френското вътрешно министерство. "Ето за какво ние се ангажирахме на европейско равнище за промяна на разпоредбите за даване на леговище и на Шенген ".

За да се промени наклонността, държавното управление е предложило няколко ограничения при започване на ноември в границите на имиграционния си проект. Сред тях са по-специално ускорение на обработката на молбите за леговище и взимане на ограничения за отдалечаване на претендентите, незабавно откакто им е било отказано леговище, без да се изчака изследването на възможна тъжба от тяхна страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР