Франция въвежда мерки срещу задаващата се гореща вълна над страната,

...
Франция въвежда мерки срещу задаващата се гореща вълна над страната,
Коментари Харесай

Франция въвежда мерки срещу задаващата се гореща вълна

Франция вкарва ограничения против задаващата се гореща вълна над страната, която ще се задържи към седмица. В Южна Франция термометърът сочи тук-там сред 37 и 40 градуса, осведоми БНР. 

19 френски департамента са от през днешния ден в оранжев код, температурите не престават да се повишават. За повторно това лято жегата мъчи жителите на Лион. Според свидетелствата им въздухът е нетърпим даже в метрото. В Париж към момента е по-прохладно, само че в околните дни горещата вълна ще доближи и столицата.

На изключително съвещание френското държавно управление задвижи националния проект за предотвратяване на популацията. Точно 20 години след горещия епизод, който лиши живота на 15 000 души, страната е по-подготвена. Въведен е зелен телефон за информация, предупредителни известия са предавани по радиото и малкия екран.  На жителите се предлага да заобикалят излизането и шофирането в горещите часове, да държат затворени прозорци и щори, да се хидратират постоянно и да следят възрастните си близки и съседи, а общините да оказват помощ на уязвимите и бездомните. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР