Франция ще предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег

...
Франция ще предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег
Коментари Харесай

Франция ще изпрати на Украйна ракети с голям обсег SCALP

Франция ще даде на Украйна крилати ракети с огромен обхват SCALP, с цел да помогне на силите на Киев да поразяват цели надълбоко зад съветските линии, съобщи президентът Еманюел Макрон.


Пристигайки на срещата на върха на НАТО, отдадена на борбата на Киев против нашествието на Москва, Макрон съобщи, че Париж ще изпрати ракетите SCALP, които към този момент са доставени от Лондон под името " Storm Shadow ".

Макрон съобщи, че новата доставка на ракети има за цел да разреши на Украйна да нанася удари по съветските окупационни сили " в дълбочина " по време на контраофанзивата си за освобождение на територията си.

SCALP/Storm Shadow е англо-френско оръжие с обхват на деяние 250 км - най-дългият от всички западни оръжия, доставяни на Украйна до момента - а Англия разгласи през май, че ще достави партида от усъвършенстваните оръжия.

Русия реагира с яд, предупреждавайки, че Лондон рискува да бъде замесен непосредствено в спора, а даже някои западни съдружници се притесняват, че Киев може да нанесе удари по самата Русия.

Макрон обаче загатна, че Украйна е поела ангажимент да не употребява SCALP против такива цели, като съобщи, че те са били предоставени " в сходство с нашата теория, т.е. с цел да се разреши на Украйна да пази личната си територия ".

Макрон не сподели какъв брой от ракетите ще бъдат изпратени, само че съгласно профилирания обзор на защитата DSI се допуска, че Франция разполага с боеприпас от по-малко от 400 ракети. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР