Франция ще отложи наказателните мерки срещу Обединеното кралство, докато продължават

...
Франция ще отложи наказателните мерки срещу Обединеното кралство, докато продължават
Коментари Харесай

Франция отстъпи! Париж отлага наказателните мерки срещу Лондон заради риболова

Франция ще отсрочи наказателните ограничения против Обединеното кралство, до момента в който не престават договарянията за риболовните права след Брекзит, съобщи президентът Еманюел Макрон. От " Даунинг стрийт " споделиха, че приветстват хода на Париж и ще продължат интензивните полемики и през днешния ден.

Париж бе заплашил, че ще блокира достъпа на английски риболовни съдове до френски пристанища от среднощ във връзка на разногласието за издаване на лицензи за лов на риба на френските траулери в английски води. Макрон обаче съобщи пред публицисти в Глазгоу, че глобите ще бъдат отсрочени, защото договарянията ще продължат.

Британската страна изрази удовлетворение от хода на Франция. Според " Скай нюз " през вчерашния ден даже са били издадени няколко лицензи на френски кораби като акт на благосклонност за понижаване на напрежението.

От канцеларията на френския президент оповестиха, че чакат английския отговор на френските оферти за лицензите до сряда.

Междувременно английският министър за Брекзит лорд Дейвид Фрост съобщи, че е приел поканата на френския министър по европейските въпроси Клеман Бон за среща в Париж в сряда. Еманюел Макрон въпреки всичко бе внимателен в изказването си като уточни: " Ще забележим до къде сме стигнали на следващия ден в края на деня, дали нещата в действителност са се трансформирали. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР