Франция пусна мобилната мрежа от пето поколение 5G с първото

...
Франция пусна мобилната мрежа от пето поколение 5G с първото
Коментари Харесай

Франция пусна 5G мрежата

Франция пусна мобилната мрежа от пето потомство 5G с първото активиране на честоти за консуматори, записали се за нейното потребление.

Услугата е лимитирана до области, където фирмите са конфигурирали 500 антени, употребявани в тестовите етапи и е единствено в девет от главните градове на Франция, съгласно локалния вестник RFI.

Стартирането на 5G беше необятно предстоящо, както и рекламирано като технология, която ще форсира битката против изменението на климата.

Френските регулатори плануват, че до 2022 година всеки оператор би трябвало да конфигурира 3000 преносни кули, с цел да се разшири до 8000 кули две години по-късно и до общо 10 000 до 2025 година

Новата технология породи несъгласия по отношение на здравето на хората. 5G употребява милиметрови електромагнитни талази, известни също като извънредно високочестотни талази, доста по-високо равнище по електромагнитния набор от 4G или 3G.

СЗО не е открила неподходящи резултати върху здравето от потреблението на мобилни телефони, само че категоризира 5G честотата, дружно с Международната организация за проучване на рака (IARC), като " вероятно канцерогенна ", поради неубедителните за момента доказателства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР