Франция проведе успешен тестов изстрел на балистична ракета с голям

...
Франция проведе успешен тестов изстрел на балистична ракета с голям
Коментари Харесай

Франция изпробва балистична ракета с голям обсег, за да засили ядреното възпиране

Франция организира сполучлив тестов изстрел на балистична ракета с огромен обхват M51.3, повишавайки доверието в качествата на Франция за нуклеарно въздържане, заяви министерството на защитата в неделя.

Ракетата, която не е носила нуклеарно оръжие, е била изстреляна от полигона за тествания на ракети Бискарос на френската войска в югозападна Франция и е паднала в Северния Атлантик, „ на стотици километри от бреговата линия “, сподели министерството, без да дава повече детайлности.

„ Полетът разреши да се удостовери доста усъвършенстване на ракетата, което ще способства за трайното доверие в океанското въздържане на Франция през идващите десетилетия “, се споделя в изказване на министерството в неделя.

Той добави, че поддържането на оперативна подготвеност доверието в нуклеарните оръжия на Франция е належащо поради интернационалната среда.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година президентът Владимир Путин неведнъж предизвести Запада, че ще бъде подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани Русия.

M51 Ракетата.3 е усъвършенствана версия на M51, тристепенна стратегическа балистична ракета море-земя, предопределена да бъде изстрелвана от подводници на френския флот. M51 беше изстрелян за първи път от наземна база през 2006 година и от подводница през 2010 година, годината, когато беше въведен в употреба.

Новата ракета M51.3, която се чака да влезе в употреба към 2025 година, е създадена от аерокосмическа компания ArianeGroup, взаимно дружество сред Airbus и френската отбранителна група Safran.

Балистичните ракети са сходни на ракетите и следват елиптични траектории след изстрелване, като постоянно напущат земната атмосфера, с цел да доближат по-ниско пространство, за разлика от крилатите ракети, които нормално следват права траектория при ниско равнище надморска височина, задвижвани от непрекъсната двигателна сила, до момента в който доближат задачата си.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР