Франция предлага на Европейската комисия Фонд за възстановяване от Covid-19

...
Франция предлага на Европейската комисия Фонд за възстановяване от Covid-19
Коментари Харесай

Франция предлага Фонд за борба с COVID-19 в размер на до 300 млрд. евро годишно

Франция предлага на Европейската комисия Фонд за възобновяване от Covid-19 с годишен размер до 300 милиарда евро, оповестява БНР, базирайки се на Reuters.
Париж е предложил на EK да емитира облигации за финансиране на фондa за възобновяване на Европейския съюз на стойност 1-2% от брутния народен приход (БНД) годишно, или в размер на към 150 - 300 милиарда евро през интервала 2021 - 2023 година. Информационната организация цитира документ на френското държавно управление.
Предложението идва в миг, когато Европейски Съюз разисква по какъв начин да се даде старт на икономическия напредък след предстоящата рекордна криза през актуалната година поради коронавирусната рецесия.
Между 5 и 10% от Брутният вътрешен продукт на всяка страна желае Макрон за избавителния проект на Европейски Съюз
Европейската комисия би трябвало да направи публично предложение през седмицата, започваща на 18-и май, по отношение на новата взаимна бюджетната рамка на всички 27 страни членки на Европейски Съюз за идващия програмен интервал 2021/2027 година. По същото време Комисията ще би трябвало да показа и предлагането си за Фонд за възобновяване от коронавирусната пандемия.
" Размерът на този фонд би трябвало да бъде минимум от 1% до 2% от Разузнавателна служба на ФРГ на Европейски Съюз годишно през идващите три години, което би осигурило на бюджета на Европейски Съюз нарастване от 150 до 300 милиарда евро всяка една година сред 2021 и 2023 година ", се показва в препоръчаният от Франция документ.
" Заемите за страните членки могат да оказват помощ за превъзмогване на съществуващите сред тях разлики, само че би трябвало да останат и допълващи безплатни средства (грантове). За да се обезпечи оптималната добавена стойност, тези заеми би трябвало да имат гратисен интервал, доста дълъг падеж и ниска рента... Важно е също по този начин този фонд да бъде основан допустимо най-скоро, в случай че е допустимо преди влизането в действие на идната средносрочна бюджетна рамка на Съюза ", се споделя в предлагането на Франция.
Подготвя ли Европейски Съюз нов проект " Маршал " за Балканите?
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР