Франция празнува днес националния си празник, който се слива с

...
Франция празнува днес националния си празник, който се слива с
Коментари Харесай

Франция отбелязва националния си празник

Франция чества през днешния ден националния си празник, който се слива с футболната еуфория преди утрешния край Франция-Хърватия на международното състезание по футбол. 110 000 чиновници на реда охраняват страната по време на празничните събития.

Приповдигната атмосфера и небивало единение красят Франция на днешния народен празник, който може да прерасне в " безконечен празник " след утрешния футболен край. Властите са планували всички сюжети: 12 000 служители на реда и 3 000 експерти по първа помощ бдят над Париж. Атмосферата е благосклонна към президента Макрон, който другояче е изгубил много рейтинг напоследък. Преди да отлети за мача в Моска, той ще участва на обичайния церемониал, където ще преминат към 4 300 военни, 220 бойни единиици, още толкоз коне и към 100 военни самолета и хеликоптера, измежду които едно ново знамение: многофункционалният транспортен танкер Еърбъс А330. На респект ще бъдат мироопазващите войски на Организация на обединените нации, както и киберзащитата.

Пред Айфеловата кула тази вечер следва празничният концерт и фойерверки, а край нея към този момент е подготвена гигантската почитател зона за 90 000 души за утрешния мач. Футболът облече Франция в националните цветове - трибагрениците се веят от балконите, а сините фланелки на френския тим се изчерпаха от магазините.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР