Франция покани министрите на външните работи и отбраната от основните

...
Франция покани министрите на външните работи и отбраната от основните
Коментари Харесай

Макрон кани съюзниците на Украйна и шефа на НАТО на среща в Париж

Франция предложения министрите на външните работи и защитата от главните съдружници на Украйна и генералния секретар на НАТО да вземат участие във видео диалог в четвъртък, целящ да покаже " единен фронт " и да излезе с съответни оферти за увеличение на поддръжката за Киев.

Президентът Еманюел Макрон се изправи против ответната реакция от доста западни съдружници , откакто намерено разиска концепцията за изпращане на западни войски в Украйна на основана в Париж конференция за Украйна предходната седмица.

Беше планувано следваща конференция да се организира в Париж с министри и висши дипломати от към 28 страни, само че това беше отсрочено за видео диалог на фона на рецензиите, че срещата е била прекомерно прибързана.

" Дебатът, който последва, отразява единствено отчасти действителността на полемиката в Париж и не би трябвало да засенчва нашата групова решителност да подкрепим Украйна ", се споделя в поканата, забелязана от Ройтерс.

Поканата, изпратена до министрите от името на министрите на външните работи и на защитата на Франция, е отправена и към генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел. И двамата не бяха поканени на 26 февруари.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба също ще взе участие във видео диалог , споделиха дипломати.

В поканата се споделя, че срещата ще прегледа способи за ускорение на доставката на основни качества, по-специално доставката и производството на артилерийски муниции , както и образуване на система, която ще разреши на сътрудниците да подобрят методите за изпразване на своите ресурси от муниции и да основат нови варианти за междинни и ракети с огромен обхват.

Той също по този начин сподели, че " без самите ние да ставаме страни в спора ", той също ще изследва поддръжка посредством киберзащита, почистване от мини или муниции, обезпечаване на границата с Беларус и съгласуване на производството и поддръжката на съоръжение в Украйна.

В поканата не се загатва изпращането на небойни войски в Украйна , нещо, което френски публични лица допуснаха, че може да бъде опция.

Друга област, която ще бъде разисквана, е поддръжката за страни, директно застрашени от Русия , изключително прилежащата на Украйна Молдова.

Трима дипломати споделиха, че президентът на Молдова Мая Санду ще бъде в Париж в четвъртък за обособени диалози с Макрон.
 Макрон прикани съдружниците на Украйна да не бъдат страхливци
Макрон прикани съдружниците на Украйна да не бъдат страхливци

Войната се завърна на нашата земя, разгласи френският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР