Франция поиска от около 45 чужди държави да осигурят няколко

...
Франция поиска от около 45 чужди държави да осигурят няколко
Коментари Харесай

Франция иска войници и полицаи от чужбина за охрана на олимпиадата

Франция изиска от към 45 непознати страни да обезпечат няколко хиляди спомагателни военни, полицейски и цивилни чиновници, с цел да оказват помощ за опазването на сигурността на Олимпийските игри в Париж това лято, споделиха държавни източници в петък, на фона на комплицираната обстановка със сигурността, предава Ройтерс.

Страната възнамерява да разположи към 45 000 френски служители на реда и сили за сигурност, 20 000 частни охранители и към 15 000 военни, когато милиони спортни почитатели и туристи ще останат в страната за няколко седмици в разгара на лятото.

Войните в Украйна и Близкия изток, както и опасността от терористични офанзиви принудиха френското държавно управление.

" Контекстът на сигурността, изключително през последните седмици, значи, че има изключителна зоркост във връзка с сигурността на тези олимпийски игри ", сподели френски боен чиновник.

Не е извънредно за интернационалните спортни събития задгранична полиция да бъде поканена да помогне при ръководството на огромния брой задгранични гости, само че по-рядко се желае военна помощ. На последното международно състезание по футбол в Катар Франция даде военна поддръжка на локалните управляващи под формата на кучета за следене и личен състав за битка с дронове.

Според източник от френското държавно управление и министерството на вътрешните работи през януари е отправено искане до към 45 страни да оказват помощ за подсилване на потенциала с повече от 2000 души, както военни, по този начин и невоенни.

Искането беше отправено за помощ както при военни, по този начин и при полицейски задачи, вариращи от моторизирани и конни бригади, специалисти по документни измами, експерти по почистване на мини, експерти по битка с дронове и екипи за надушване на кучета.

Полша съобщи в четвъртък, че се причислява към интернационалните старания, като изпраща войски, в това число водачи на кучета. Германия съобщи през март, че също ще се включи.

Други европейски съдружници, в това число Англия и Италия , също ще вземат участие, като обезпечат десетки служители на реда, с цел да патрулират улиците, споделиха дипломати.

Източникът от френското държавно управление сподели, че 35 страни до момента са дали отговор позитивно.

" Това е типичен метод на страните домакини за организирането на огромни интернационалните събития: подобен беше казусът по време на Световното състезание по ръгби (2023 г.), сподели чиновник на вътрешното министерство, добавяйки, че 160 членове на европейските сили за сигурност са взели участие в защитата на шампионата предишния септември.

В допълнение към по-широките претенции, Израел и Съединени американски щати също ще изпратят собствен личен потенциал за сигурност , споделиха източници.

Войната в Газа и последвалата реакция в някои страни значат, че опасенията за сигурността на израелската делегация са изключително огромни и че за израелските спортисти ще се изисква повече сигурност от авансово плануваното, споделиха източници, отказвайки да дадат детайлности поради чувствителността на материя.

Няколко израелски делегации към този момент са били във Франция, с цел да изгладят евентуални компликации, споделиха източниците.
 Френските сили за сигурност организираха обучение в Орлеан
Френските сили за сигурност организираха обучение в Орлеан

Мерки преди Олимпиадата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР