Франция победи Англия с 2:1 в мач от груповата фаза

...
Франция победи Англия с 2:1 в мач от груповата фаза
Коментари Харесай

Франция триумфира след късен обрат в луд мач с Англия на Европейското до 21г.

Франция победи Англия с 2:1 в мач от груповата фаза на Европейското състезание по футбол до 21 години, което се организира в Италия.

Предвид изобилстващите от гений сформира това несъмнено бе едно от дербитата на първия стадий, а мачът несъмнено не разочарова. В хода на дуела „ петлите” пропуснаха две дузпи, с цел да може въпреки всичко в края шансът да им се усмихне и да стигнат до късен поврат, включващ победно попадение след безразсъден автогол на Арън Уан-Бисака в петата минута на добавеното време.

Англия стартира мача по-силно и в 14-ата минута Демарай Грей уцели гредата отблизо разстояние. Малко по-късно пък Доминик Соланке бе покрай попадение.

В 25-ата минута обаче Джейк Кларк-Салтър игра с ръка в наказателното поле и това докара до дуза за Франция. Зад топката застана Муса Дембеле, чийто удар бе слаб, а Дийн Хендерсън работи чудесно, с цел да избави.

„ Трите лъва” откриха в 54-ата минута, когато Фил Фодън направи прелестен пробив към наказателното поле, мина около петима играчи в тъмносиньо, откри позиция за пукотевица и прати топката във вратата.

Малко по-късно топката още веднъж бе във френската врата след изстрел на Райън Сесеньон, който обаче е бил в засада.

В 62-ата минута Франция получи втора дузпа за нарушаване на Хамза Чудури. Съдията Сърджан Йованович видя обстановката на VAR и вярно реши, че Чудури заслужава пряк червен картон.

Само че и вторият 11-метров удар на „ петлите” не докара до гол. Хусем Оуар стреля в десния непряк дирек.

Все отново с цифров задатък французите се втурнаха в офанзиви в опит да стигнат най-малко до равнене. И това се случи в 89-ата минута. Джеф Рейне-Аделайде подаде в наказателното поле към Джонатан Иконе, който реши добре обстановката и с остроумен изстрел в близкия ъгъл вкара за 1:1.

Добавеното време бе много, тъй че „ петлите” продължиха с мощния напън и той им обезпечи надвит гол. При него имаше и голяма доза късмет, защото бе дело на десния бек на Англия Уан-Бисака. След центриране от корнер топката пристигна в неуместна позиция за Жан-Филип Матета. Той въпреки всичко опита да прати топката към вратата и го направи с акробатичен удар с пета от въздуха. Топката обаче бе много мудна и по принцип щеше да бъде избавена без проблеми от вратаря. Само че се получи недоразумение и в опита си да избие Уан-Бисака заби топката в своята врата.

В другия мач от група С Румъния победи Хърватия с 4:1 и по този начин по голова разлика оглави класирането пред Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР