Франция няма да екстрадира Карлос Гон, ако бившият шеф на

...
Франция няма да екстрадира Карлос Гон, ако бившият шеф на
Коментари Харесай

Франция няма да екстрадира Карлос Гон, ако пристигне в страната

Франция " няма да екстрадира " Карлос Гон , в случай че някогашният началник на " Нисан ", който избяга от Япония в Ливан, с цел да избегне правосъден развой и който има френско поданство, дойде в страната .

Това съобщи държавният секретар на Министерството на стопанската система на Франция Агнес Пание-Рунаше, съобщи Агенция Франс Прес.

Гон, който очакваше правосъден развой в Япония през април по обвинявания в укриване на приходи и други финансови злоупотреби, избяга от домашния си арест и в този момент е в Бейрут.
 Ливан: Не сме помагали на Гон да избяга
Ливан: Не сме помагали на Гон да избяга

Заплитане на случая

" Ако господин Гон дойде във Франция, ние няма да екстрадираме господин Гон, тъй като Франция в никакъв случай не екстрадира свои жители ", разяснява Пание-Рунаше пред френската телевизия BFM.

Междувременно организации оповестяват, че японската прокуратура е нахлула в дома на Гон в Токио. Японски медии демонстрираха токийски следователи да влизат в дома, който е третото жилище на Гон в столицата на Япония. Сега управляващите претърсват всички жилища на Карлос Гон.

Държавните институции в Япония не работят тази седмица поради новогодишните празници.
 Полицията на Япония проверява бягството на Гон
Полицията на Япония проверява бягството на Гон

Разплитане на абсурда

Гон разяснява в известие през вчерашния ден, че е избягал в Ливан, тъй като счита, че японската правосъдна система е несправедлива и че желае да избегне " политическо гонене ". Той означи, че ще беседва с медиите идната седмица.

Япония няма съглашение с Ливан за екстрадиция.

Ливанските управляващи оповестиха, че Гон легално е влезнал в страната и няма причина да се подхващат дейности против него . Според Агенция Франс Прес той е влезнал в Ливан с френски паспорт. Японската телевизия NHK осведоми, че Гон има два френски паспорта.
 Карлос Гон е пъзльо, пишат японски вестници
Карлос Гон е пъзльо, пишат японски вестници

" Бягството е мекушав акт, който осмива правосъдната система на Япония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР