Франция няма да бъде въвлечена в състезание по глупост с

...
Франция няма да бъде въвлечена в състезание по глупост с
Коментари Харесай

Франция няма да бъде въвлечена в състезание по глупост с Италия

Франция няма да бъде въвлечена в " съревнование по нелепост " с популисткото държавно управление на Италия , управляващите на която започнаха вербални офанзиви против френския президент Еманюел Макрон. Това разяснява френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо, оповестяват международните информационни организации.

" Нашето желание не е да имаме съревнование по нелепост ", посочи френският министър, добавяйки, че държавното управление ѝ няма да води война на думи или по различен метод да се пробва да отмъсти на Рим .
 Салвини пожелава на Франция да се отърве от
Салвини пожелава на Франция да се отърве от " ужасния " Макрон

Френският народ да си върне бъдещето, ориста и гордостта

Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия Матео Салвини назова Макрон " ужасяващ президент " в подтекста на възходящото напрежение поради миграцията сред Рим и Париж.

Салвини, който също по този начин е отпред на крайнодясната партия " Лига ", упрекна френския държавен глава, че " приказва доста, само че не реализира доста ".

" Той дава уроци по благотворителност, само че по-късно отхвърля хиляди мигранти на италианската граница ", разяснява Салвини.
 Салвини се надява Макрон да бъде надвит на евроизборите
Салвини се надява Макрон да бъде надвит на евроизборите

" Макрон към този момент не може да бъде наш събеседник "

Италианският вътрешен министър посочи още, че се надява " французите да се отърват от ужасяващ президент " на изборите за Европейски парламент на 26 май.

" Френският народ имаше избор сред (Марин) Льо Пен и Е. Макрон и го направи ", означи Лоазо в " Туитър ".

" Матео Салвини наскърбява французите. Какво печелят италианците от това? Нищо. Прави ли това някаква разлика във френската политика? Не ", добави френската министърка.

Разпрата се случи, откакто другият италиански вицепремиер Луиджи ди Майо упрекна Париж, че водената от него политика в Африка е в жанр от колониалната ера, като " обеднява " африканците и ги кара да бягат от страните си към Европа, което докара до привикването на италианския дипломат във Франция от страна на френските управляващи.
 Франция ядосана от мнения на Италия за Африка
Франция ядосана от мнения на Италия за Африка

Ди Майо прикани Европейски Съюз да наложи наказания на Франция за нейните политики в Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР