Франция наема още 700 митничари и изгражда допълнителни контролни съоръжения

...
Франция наема още 700 митничари и изгражда допълнителни контролни съоръжения
Коментари Харесай

Франция засилва граничния контрол, готви се за Брекзит без сделка

Франция наема още 700 митничари и построява спомагателни контролни уреди по границите в подготовка за евентуална липса на съглашение в договарянията сред Европейския съюз и Англия за излизането на Лондон от Общността (Брекзит). Това заяви министърът, който дава отговор за митниците, представен от " Ройтерс ".

Министърът на бюджета Жералд Дарманин съобщи, че половината от новите митнически чиновници ще бъдат наети до края на тази година, преди предстоящото излизане на Англия от Европейски Съюз на 29 март 2019 година

" Ние би трябвало да се подготвим за най-лошото , т. е. през март да нямаме правни връзки с Англия ", уточни министърът.

След като остават по-малко от 6 месеца, до момента в който Англия напусне Европейски Съюз, към момента няма съглашение за изискванията на развода и изясненост във връзка с новите търговски връзки.

Дарманин означи, че макар че северното пристанище Дюнкерк постоянно обработва артикули отвън Европейски Съюз, държавното управление се пробва да сътвори ново митническо оборудване в близкия град Кале, което се занимава основно с търговията с Англия.

Просперитетът на Кале и на околния район е тясно обвързван с бъдещите търговски връзки с Англия.

Дарманин съобщи също, че са създадени проекти за нов скенер, който може да сканира товарни влакове, преминаващи през тунела под Ламанша, свързващ Англия и Франция.

" Излизането на нашите английски другари от общия пазар ще има негативни последствия ", разяснява министърът.

" Трябва да възстановим границата, тъй като в противоположен случай хората в единния пазар няма да схванат за какво компании, които са отвън разпоредбите на Европейски Съюз, имат достъп до единния пазар ", акцентира Жералд Дарманин.

Отделно, по думите на министъра, стоките, идващи от Англия, могат да срещнат до четири обособени митнически процедури след Брекзит, до момента в който сега са подлагани единствено на една процедура.

Това би могло да докара до спомагателни две минути за камион, преминаващ през граничен надзор, което евентуално би могло да докара до дълги опашки и тапи по пристанищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР