Франция иска да избегне търговска война със САЩ, но ако

...
Франция иска да избегне търговска война със САЩ, но ако
Коментари Харесай

Париж не иска търговска война със САЩ, но е готов да отвърне на американски мита

Франция желае да избегне комерсиална война със Съединени американски щати, само че в случай че Вашингтон наложи мита върху френски артикули, Париж е подготвен да отговори. Това декларира в изявление за в. " Журнал дю диманш " френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер, представен от ТАСС.

" Искаме да избегнем комерсиалната война, само че дружно с нашите европейски сътрудници ще бъдем подготвени да отговорим, в случай че бъдем ударени от наказания, които считаме за недружелюбни и противозаконни ", споделя Льо Мер.

Той изяснява, че за Франция е извънредно значимо да таксува с налог цифровите компании, които осъществят обилни облаги, без да участват физически в страната и затова без да заплащат съвсем никакви налози.

" Американската администрация твърди, че нашият (цифров) налог е дискриминационен. Официално оборвам това и таман изпратих писмо до представителя на Съединени американски щати в комерсиалните диалози Робърт Лайтхайзър ", отбелязва френският министър. " Това, което оспорваме, е законността на обсъжданите наказания ", добавя министърът.

" Бихме желали договарянията, които се водят в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за интернационално данъчно облагане, да доведат до приемлив резултат. Ако е по този начин, ще изтеглим националния си налог ", твърди Льо Мер. " Ако не, ще обновим полемиките в Европейски Съюз, с цел да създадем европейски налог ", акцентира той.

В изявлението министърът също по този начин приканва стачкуващите против пенсионната промяна да намерят компромис в договарянията с държавното управление. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР