Франция е въвела максималното трето ниво на плана за борба

...
Франция е въвела максималното трето ниво на плана за борба
Коментари Харесай

Франция е въвела максималното ниво на плана за борба с тероризма „Вижипират”

Франция е въвела оптималното трето равнище на проекта за битка с тероризма „ Вижипират ”, което сочи заплаха от атентати. Това се наложи откакто в петък преподавател беше погубен, а други трима бяха ранени след нахлуване от някогашен ученикс съветско поданство, обвинен в ислямска радикализация. Френският президент Еманюел Макрон прикани министрите му да въплъщават една страна, която е безмилостна към всички носители на ненавист и терористични идеологии.

Предвиждат се нараснали ограничения за сигурност на територията на цялата страна на публични места и обекти на сериозната инфраструктура. Френското държавно управление е наредило да бъдат ситуирани и до 7000 бойци, с цел да се ускори сигурността.

По информация от службите нападателят е бил под наблюдаване от разузнаването поради подозрения за радикализация. Той е 20-годишен юноша с съветско поданство и е попадал в листата с изключително рискови лица.

По този мотив Макрон е изискал да бъде направена инспекция на листата с изключително рискови хора, тъй че да няма пропуски при лицата, за които се счита, че са с евентуална опасност за сигурността на страната.

От Министерството на външните работи предлагат на българските жители, намиращи се на територията на Франция, да демонстрират нараснала зоркост при визити на публични места, всеобщи спортни и културни събития, религиозни обекти, гари, летища, публичен превоз, търговски центрове, музеи, просветителни институции и други застрашени обекти.

При потребност от подпомагане българските жители във Френската република могат да се свържат с дипломатическото посланичество на България в Париж.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР