Франция е една от няколкото европейски страни, които отчитат рекорден

...
Франция е една от няколкото европейски страни, които отчитат рекорден
Коментари Харесай

COVID в Европа: Франция съобщава за приливна вълна от нови инфекции, Италия чупи рекорди

Франция е една от няколкото европейски страни, които регистрират рекорден брой коронавирусни инфекции , породени от мощно предаващия се вид Омикорн, до момента в който Световната здравна организация предизвестява, че от новия вид през идващите два месеца, написа Евронюз.

В прилежаща Италия здравните управляващи също регистрираха рекорден брой нови случаи , двойно повече от оповестената предния ден. Турция е друга страна, в която случаите порастват бързо , като през вчерашния ден са обявени повече от 74 000 нови инфекции.

Повече от 360 000 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа сложиха Франция отпред в нежелания лист.

Според данните на университета " Джон Хопкинс ", Франция към този момент е втората страна в света с най-вече всекидневно доказани нови случаи , незабавно след Съединените щати.

Френският здравен министър Оливие Веран сподели, че това е " приливна вълна от инфекции ".

" Никога не сме следили такива числа от началото на здравната рецесия. Това е приливна вълна. Терминът е еднакъв на броя на заразяванията 22 000 пациенти, приети в болница поради COVID-19, 3900 в интензивно поделение ", разкрива Веран.

Междувременно протестиращи се събраха в Париж и Лион в сряда, с цел да изискат повече запаси за френските лечебни заведения , нарастване на заплатите и по-добри условия на труд, като част от ден на национални митинги.

В прилежаща Италия здравните чиновници приканват хората да получат ваксина , защото страната регистрира и рекорден брой нови случаи - над 220 000 .

Въпреки че множеството инфекции са по-малко съществени от тези, породени от други разновидности, неимунизираните хора остават мощно уязвими .

В болничното заведение в Кремона в северната част на страната медицинският личен състав приканва хората да се имунизират, с цел да се подсигурява " по-малко приемане в болница ".

" Ваксината е интензивният инструмент, с който разполагаме, който подсигурява минимум вреди за здравето на инфектираните с вируса . Тя също по този начин подсигурява по-малко одобрявания в лечебни заведения и даже по-малко одобрявания в интензивни отделения ", изясни Енрико Сторти, шеф на отделението за интензивно лекуване в болничното заведение в Кремона.

Всички кревати в отделението за интензивно лекуване в болничното заведение в Кремона са заети от пациенти, които са тежко заболели от COVID-19, като 70% от тях не са имунизирани.

Междувременно Турция е следващата страна, която се причислява към Франция и Италия в бързия растеж на случаите , като регистрира 74 226 нови инфекции във вторник.

В края на декември новите случаи бяха единствено към 20 000. Министърът на опазването на здравето Фахретин Кока предизвести, че Омикрон ще господства през идващите няколко седмици .

Това равнище на зараза за последно е следено в края на април 2021 година, когато беше оповестено най-строгото блокиране в Турция.

Турция до момента е приложила 137 милиона дози ваксини против COVID-19 - в това число близо 19 милиона бустерни ваксини. Около 60% от пълнолетното население е изцяло имунизирано , а 83,74% са получили две дози.

Общият брой на смъртните случаи от вируса е 83 980, съгласно формалната статистика.

Бързото повишаване на новите случаи поради Омикорн се разгръща в по-голямата част от Европа сега, като способността за справяне зависи от наличността и приемането на имунизациите .
 СЗО: Омикрон е изключително рисков за неимунизирани
СЗО: Омикрон е изключително рисков за неимунизирани

Огромното болшинство от хората, признати в лечебни заведения по света, са неваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР