Франция е блокирана от пореден ден на стачки срещу проекта

...
Франция е блокирана от пореден ден на стачки срещу проекта
Коментари Харесай

Стачки срещу пенсионната реформа отново блокират Франция

Франция е блокирана от следващ ден на стачки против плана за пенсионна промяна, който планува увеличение на възрастта на пенсиониране на 64 години. Текстът провокира бурни диспути в Националното заседание, осведоми БНР.

Броени часове остават на депутатите във френското Национално заседание, с цел да обсъдят до дъно промяната на пенсионната система. Текстът би трябвало да бъде гласуван на първо четене до на следващия ден в среднощ. Опозицията е отдръпнала огромна част от предложенията за ремонти, с цел да нападна най-оспорвания дирек на плана - увеличението на възрастта на пенсиониране на 64 години.

Днес съперниците на промяната още веднъж излизат на улицата в доста френски градове. Стачките в превоза не престават, има известни нарушавания в жп трафика.

По-засегнат е въздушният превоз: на парижкото летище Орли са анулирани 30 % от полетите за деня. Студентите също остават дейни и провеждат блокади в редица университети.

В началото на зимната почивка мобилизацията е по-слаба, само че синдикатите са решени да продължат митингите. Парижката транспортна компания RATP възнамерява нови стачки през март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР