Франсис Тиафо (САЩ) поднесе изненадата на деня на “Аусрелиън Оупън”,

...
Франсис Тиафо (САЩ) поднесе изненадата на деня на “Аусрелиън Оупън”,
Коментари Харесай

Американец разчисти пътя на Григор

Франсис Тиафо (САЩ) сервира изненадата на деня на “Аусрелиън Оупън”, откакто отстрани петия в схемата Кевин Андерсън с 4:6, 6:4, 6:4, 7:5 и за първи път се класира за третия кръг в Мелбърн. По този метод намиращият се на 39-о място в международната класация янки изхвърли от играта коравия южноафриканец и Григор остана единственият подложен в тази осмина на схемата.

Андерсън направи мощна серия с пет следващи гейма, с цел да вземе първия сет с 6:4 и да поведе с 3:0 във втория, само че по-късно позволи поврат.

А статистиката не предвещаваше подобен провал на Андерсън. Миналогодишният финалист на “Уимълдън” имаше баланс от 3-0 победи против Тиафо, който игра извънредно едва на “Хопман Къп” и салдото му преди Мелбърн в мачове на сингъл и двойки бе 0 победи и 7 провали.

Андерсън, който получи лекарска помощ поради болки в лакътя след третия сет, сервираше за 6:5 в четвъртия, само че направи двойна неточност при точка за пробив на Тиафоу. В идващия гейм тъмнокожият американец навакса закъснение от 15:40, с цел да доближи до третия кръг на шампионат от Големия tлем за повторно в своята кариера след “Уимбълдън” 2018.

Това е най-голямата победа в кариерата на 20-годишвия американец, който в идващия кръг ще се изправи против Андреас Сепи от Италия, отстранил представителя на домакините Джордън Томпсън с 6:3, 6:3, 6:4.

Сепи доближи до финала в Сидни предходната седмица, само че загуби борбата за купата против австралиеца Алекс де Минор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР