Фрактурите на зъбите при кучета, оказва се, са една от

...
Фрактурите на зъбите при кучета, оказва се, са една от
Коментари Харесай

Кое е любимото лакомство за кучето, което всъщност му вреди

Фрактурите на зъбите при кучета, става известно, са една от най-честите аргументи, поради които притежателите им ги водят при ветеринар. А и могат да бъдат много мъчителни, според от това какъв брой тежко е пострадването. Според експертите, болката е аналогична на зъбобола при човек.
 10 от най-лесните за развъждане породи кучета
10 от най-лесните за развъждане породи кучета

Четириноги другари за начинаещи и заети стопани

Затова съветът на ветеринарните лекари е изрично да не даваме кокали и кости на домашните си любимци. Челюстите на имат необикновен потенциал за дъвчене - и в случай че кост или играчка не се поддава под тази мощ, зъбите могат мощно да се повредят или счупят. Още повече, че нормално се засягат най-функционално значимите зъби.

Фрактурите на зъбите могат да оголят кръвоносни съдове или нерви, което може да бъде неловко и мъчително. Дори дребни кости могат да раздерат устата или храносмилателния тракт.
 Снимка 641935

Подобни пострадвания могат да накарат да търка лицето си в мебели и да доведат до понижен вкус и интерес към игра. Или пък може да стартира да дъвче единствено от едната (незасегнатата) страна на устата си.

А в случай че пострадването докара до зараза, се стигна и до противен мирис, отичане в устата или признаци на изцяло заболяване. В такива случаи лекуването е неотложно, а в крайни случаи може да се стигне изваждане на зъба или животоспасяваща интервенция.
 Снимка 641936

Фрактурите на зъбите са склонни да засягат по-често огромните кучета, тъй като те са " мощно дъвчащи ", съгласно експертите. Грижите за зъбите, като четкането, не могат да предотвратят счупването им, само че пък могат да оказват помощ на притежателя да забележи измененията в устата на
 9 породи кучета, които миришат по-малко
9 породи кучета, които миришат по-малко

Ето какви са характерностите на козината им

Все отново, с цел да не лишаваме кучето от обичания му кокал, може да сортираме тези, които да му дадем. За задачата е добре да използваме теста на ноктите - в случай че можем, натискайки с нокътя кост, да оставим хлътналост, значи той е задоволително мек за нашето куче, поучават от Huffpost.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР