Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се

...
Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се
Коментари Харесай

Отказва ли се Foxconn от завода си за $10 милиарда в САЩ?

Foxconn Technology Group обмисля да понижи или даже да се откаже от построяването на завода си за LCD екрани в Съединени американски щати. Компанията възнамерява да наеме най-вече инженери и откриватели, вместо служащи за индустриалните действия, както в началото даде обещание, оповестява Reuters.

Със своите 10 милиарда $ предприятието с повърхност 1.86 млн. кв. м е най-голямата инвестиция " на зелено " от задгранична компания в историята на Съединени американски щати. Foxconn получи редица тласъци от локалните и федералните управляващи за построяването на плана.

Компанията планираше да създава съвременни огромни екрани за тв приемници и други потребителски и професионални артикули в завода, който е в развой на създаване. Впоследствие Foxconn реши създава по-малки LCD екрани.

Тези планове наподобява ще бъдат отсрочени, поради високите разноски за труд в Съединени американски щати. " По отношение на малкия екран, нямаме място в Съединени американски щати. Не можем да се конкурираме ", споделя пред Reuters Луис Ву, специфичен асистент на основния изпълнителен шеф на Foxconn.

Компанията считам, че ще е по-изгодно да създава огромните екрани в континентален Китай или Япония, да ги изпраща до Мексико за дефинитивно сглобяване и да внася готовия артикул в Съединени американски щати.

Според Ву това ще бъде верига на доставки, която се вписва в настоящия " равномерен, добър бизнес модел на Foxconn ".

Промяната в проектите заплашва 13 000-те работни места, които компанията даде обещание да сътвори в мегазавода в Уисконсин. Засега Foxconn не възнамерява да понижава тази цифра, само че ще наема хора с доста по-бавни темпове.

Вместо цех, Foxconn желае да употребява оборудването като " софтуерен център ", който ще се състои най-вече от проучвателен уреди, дружно с действия по пакетиране и сглобяване. Центърът ще създава профилирани софтуерни артикули за промишлени, здравни и професионални приложения, а 3/4 от чиновниците му ще са откриватели и дизайнери.

" В Уисконсин не строим фабрика. Не можете да употребявате фабрика, с цел да схванете инвестицията ни в Уисконсин ", показва Ву. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР