Foxconn Technology Group e освободил 50 000 работници в Китай

...
Foxconn Technology Group e освободил 50 000 работници в Китай
Коментари Харесай

Foxconn съкращава 50 000 работници в Китай

Foxconn Technology Group e освободил 50 000 служащи в Китай от октомври, месеци по-рано от естественото, оповестява организация Nikkei, базирайки се на свои източници от промишлеността.

Изненадващото в тази ситуация не е мащабът на съкращенията - той не е по-голям, в сравнение с в предходни години, само че се случва доста по-рано.

" Тази година е напълно друго да се молят служащите от конвейера да изоставен преди края на годината ", споделя източникът на Nikkei.

В края на предходната година компанията разгласи, че ще понижи разноските си с 2.9 милиарда $ и ще редуцира към 10% от непроизводствения си личен състав, защото чака сложна година.

Foxconn е най-големият производител на електроника в света и най-големият снабдител на Apple, като сглобява моделите на iPhone.

По-рано този месец стана ясно, че компанията от Купертино ще понижи с 10% производствoто на новите модели на iPhone за тримесечието поради закъснение на търсенето в Китай, най-големия пазар на смарт телефони в света.

Оcвeн смарт телефоните на Apple, Fохсоnn cглoбявa и моделите на Xiaomi, както и лaптoпи и игpaлни ĸoнзoли РlауЅtаtіоn зa Ѕоnу във фaбpиĸитe cи в Kитaй и пo cвeтa.

В края на предходната година китайската компания разгласи, че към този момент ще създава най-скъпите модели на Apple и в Индия, като ще разшири завода си и ще наеме към 25 000 души. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР